Navzkrižno mentorstvo pri digitalnem delovnem programu

Claudius Mitter,
digitalno učenje, A1 Telekom Austria


mag. Viktoria Schmutzer- Sommerer,
A1 strokovnjakinja za izobraževanje in razvoj, Human Resources & Internal Comms
Digitalizacija se je najverjetneje rodila z izumom računalnika, svet pa spreminja z neverjetno hitrostjo. A ne gre zgolj za spremembe v poslovnem svetu in delovnem okolju, saj ima ogromen vpliv tudi na to, kako komuniciramo in sodelujemo drug z drugim.Digitalizacijo sestavljajo univerzalne resnice in ugotovitve, kot kaže čaroben trikotnik med posameznikom, prostorom in tehnologijo: »v službi sem« tako ne označuje več specifičnega prostora, v katerem se nahajamo, saj lahko s pomočjo tehnologije zgolj v sekundah premostimo meje in razdalje. Obenem pa gre pri digitalizaciji za izjemno individualno tematiko, odvisno od izhodiščne točke podjetij in kulture teh podjetij.

Projekt z vidika koordinacije podjetja
»Navzkrižno mentorstvo pri digitalnem delovnem programu«, ki ga izvajamo skupaj z Avstrijskim zveznim kanclerstvom, je eden izmed vidikov digitalizacije v podjetju A1. Enoleten program so zagnali z zavezanostjo programu obeh vodstvenih ekip. V osnovi gre za izmenjavo različnih pogledov na delo in pristopov k njemu, za tesno sodelovanje pri različnih temah, povezanih z digitalizacijo, za deljenje znanja in izkušenj na področju digitalizacije, pa tudi za spodbujanje osebnega in profesionalnega razvoja dvajsetih sodelujočih v programu.
V program sta zajeta izmenjava in razvoj na dveh stopnjah: na stopnji skupine, v katero so zajeti vsi udeleženci, ter na individualni stopnji med mentorskimi pari. Sestanke in srečanja na stopnji skupine (začetek, trije dogodki mreženja, zaključek) organizirajo in vodijo projektni koordinatorji in Avstrijsko zvezno kanclerstvo, mentorski pari pa individualne sestanke opravljajo popolnoma po svoje.


V kolikor želite članek prebrati v celoti
se prosim naročite na HR&M revijo.

NAROČITE SE

REVIJA HR&M

JE NEPOGREŠLJIVA SOPOTNICA ...

... voditeljev, HRM managerjev in vseh strokovnjakov, ki se ukvarjajo s področjem vodenja, razvoja ljudi.
Priporočamo jo tudi managerjem, ki vršijo svoje kadrovsko poslanstvo in jim ni vseeno, kako voditi zaposlene.


K branju so vabljeni tudi vsi drugi, ki želijo z odličnim vodenjem in ravnanjem z ljudmi pri delu dosegati
nadpovprečne rezultate.