Seznam
STAREJŠIH IZVODOV
naslovnica_feb_2016.jpg
Danes organizacija ne more biti več samozadostna, prav tako ne njeni ljudje. Okolje in politično ekonomske razmere tega ne dopuščajo. Da bi razumeli, zakaj smo, kjer smo, moramo razumeti, kaj se dogaja okoli nas. V širokem smislu, ne samo v Sloveniji. Ko to razumemo, pridemo do druge ključne zadeve, to je razumeti mikro okolje in ga znati razvijati in prilagajati. Da lahko kaj takšnega naredimo dovolj zavzeto – kajti le zavzeto je lahko kreativno in učinkovito do mere kot bi radi, hitro – da nas ne prehitijo drugi, inovativno – da smo dovolj drugačni, novi in zanimivi, prodajno uspešno in lepo zapakirano (če je to potrebno), moramo sodelovati in se povezovati. Vsi. Pri tem ima HR osrednjo vlogo povezovalca. O tem pišemo v tej številki…
BEEP_naslovnica_nov_2015_1.jpg
BEEP! je penovljena revija HRM, ki združuje teme s področja razvoja ljudi, organizacij in vodenja. Z nami so redni kolumnisti in številni strokovnjaki. odkrivali bomo zanimive osebnosti, spremljali odmeve HR in voditeljskih dogodkov, v prvi vrsti pa še naprej objavljali strokovne članke. Prva prenovljena številka je namenjena temi kulturnega kapitala, vrednotam, organizacijske kulture in evolucijskega voditeljstva
Naslovka_HRM_Revija_oktober_2015_1.jpg
Zadnja številka revije HRM, ki je posvečena vprašanju kako izobraževati, motivirati in se resnično približati zaposlenim v času digitalne družbe? Pri ustvarjanju revije HRM smo se veliko naučili tudi sami. Z novim znanjem smo revijo vsebinsko in oblikovno prenovili, tako da boste novo številko revije HRM prejeli pod imenom BEEP, (Business Execution by Empowering People«. Revija bo posvečena novim načinom razumevanja in reševanja izzivov sodobnih managerjev, voditeljev in organizacij, ki razumejo, da je za (poslovni) uspeh ključno boljše vodenje in opolnomočenje ljudi. To v organizacije prinaša nove delovne prakse kot so nehiearhično vodenje, samoorganizirane ekipe ter predanost namenu organizacij. Prihaja torej čas novih izkušenj in novih…
Naslovka_HRM_Revija_september_2015_1.jpg
Tokratna številka si postavlja vprašanje: kakšna bodo delovna razmerja v prihodnosti? Kako jih bomo uredili v svojem podjetju, je odvisno od nas. Zato smo v tej številki, ki obravnava delovna razmerja, določen prostor namenili tudi novim pogledom na voditeljstvo in komunikacijo znotraj delovnih razmerij. Poleg strokovnega znanja, ki ga potrebujemo za učinkovito upravljanje delovnih razmerij, enako močno potrebujemo tudi veščine in kvalitete za razumevanje in povezovanje naših zaposlenih.
Naslovka_HRM_Revija_junij_2015_1.jpg
Naslovka_HRM_Revija_april_2015_1.jpg
Aprilska številka revije HRM 2015 vam prinaša članke tujih strokovnjakov o najbolj uspešnih pristopih za vzdrževanja sprememb v organizacijah. Berete lahko tudi o naravi in kulturi pogovorov v delovnem okolju. Sprašujemo se, kako do večje motivacije in zavzetosti s pomočjo vrednot ter kako v podjetjih povezovati kulturo, spoštovanje in raznolikost. Z vami delimo tudi raziskavo, ki kaže, da so organizacije z urejenimi kadrovskimi procesi finančno uspešnejše.
Naslovka_HRM_Revija_februar_2015_1.jpg
V prvi številki revije HRM v letu 2015 si preberite zakaj je študentsko delo po novem dražje za delodajalce in kako lahko tudi upokojenci opravljajo pridobitne dejavnosti. Z vami delimo trende spremljanja delovne uspešnosti na daljavo in coachinga kot orodja vodenja za zavzetost. Preberite si tudi dobre prakse prenove sistemov nagrejevanja in zakaj je inovativnost še vedno naša prednost in prihodnost. Vabljeni k branju!
HRM_Revija_november_2014.JPG
Tokratna številka razkriva aktulane strategije in trende na področju vodenja in uporabe coachinga pri vodenju. Preverili smo, kako največje svetovno omrežje LinkedIn spreminja svet kadrovanja. Več pa v sami reviji. S to številko se za letos poslavljamo. Želimo vam lepe praznike in vse dobro v letu 2015. Februarja 2015 se ponovno srečamo.
HRM_Revija_oktober_2014_61.jpg
Kako se lotiti analize izobraževalnih potreb, ali se poslavljamo od (klasičnih) letnih razgovorov, kakšen sistem nagrajevanja je najboljši? Odgovore poiščite v oktobrski, 61. številki revije HRM. Dotaknili smo se tudi novega, še dokaj neraziskanega področja, tj. področje skrivanja znanja.
HRM_Revija_september_2014_60.jpg
O delovnih razmerij z različnih zornih kotov ; od zakonodaje do mobinga – to je glavni poudarek te številke. Predstavljamo pa vam tudi raziskavo »Postopki pridobivanja in izbire mladih kadrov pri najboljših slovenskih zaposlovalcih«.
HRM_Revija_Junij_2014_59.jpg
Popotnico junijski številki revije HRM je napisala mag. Natalie C. Postružnik; v uvodniku se sprašuje, kaj se dogaja na področju ženskega managementa. Zakaj kljub pogojem, kot jih še ni bilo, ni več žensk na vodilnih mestih. Poletno branje za razmislek ...Druge aktualnosti; 1. aprila 2014 je začela veljati nova Uredba o določitvi kvote za zaposlovanje invalidov - opisane so glavne spremembe, ki jih je prinesla nova uredba. Miha Šercer v prispevku Pogodba o zaposlitvi za (ne)določen čas ugotavlja, da delodajalci ob zaposlovanju še vedno praviloma posegajo po pogodbi za določen čas - opozarjamo na tveganja, ki jih prinaša sklepanja takih poogodb v nasprotju zakonom. V rubriki Strategije in tredni predstavljamo Performance management,…
HRM_Revija_April_2014_58.jpg
Aprilska revija HRM predstavlja Zakon o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz obveznega pokojninskega zavarovanja (ZMEPIZ-1) ter pomembne novosti pri prijavah v obvezno zavarovanje in poročanju o izplačanih plačah ter prispevkih delavcev, ponuja nasvete za uporabnike najete delovne sile (agencijski delavci) in nasvete za kadrovsko politiko. V reviji sta tudi prispevka s Slovenskega kadrovskega kongresa 2014; Kako navigirati prevzem ali združitev s komunikacijo ... in zmagati ter Mentorstvo z druge strani. Vsi, ki se ukvarjate z vodenjem v organizacijah pa ne spreglejte zanimivega razmišljanja o motiviranju zaposlenih.
HRM_Revija_Februar_2014_57.jpg
V tej številki revije predstavljamo podrobnosti Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-C), ki se začne uporabljati 1. 3. 2014 in pojasnila v zvezi z interventnimi ukrepi na področju napredovanja v javnem sektorju, ki začnejo veljati oz. jih je treba upoštevati s 1. 4. 2014. Objavljen je nadaljevalni, 2. del članka Selekcija kadrov – umetnost, veščina ali srečna roka? Pišemo o vlogi coachinga pri načrtovanju kariere in ali je notranje podjetništvo tudi priložnost za kadrovike. V rubriki »Iz raziskav« pa tokrat o povezanosti med karierno motivacijo in predstavitvijo na spletnih družabnih omrežjih in o življenjskem slogu podjetnikov. Vzemite v roke revijo HRM in bodite seznanjeni z novostmi ter HRM-trendi!
HRM_Revija_November_2013.JPG
"Od kod prihajam, kdo sem in kam grem - odgovori na ta temeljna bivanjska vprašanja ni nujno, da so danes enaki, tistim, ki bi jih povedali včeraj, še manj pa jutri", je v uvodniku revije zapisala Ksenija Špiler Božič, moderatorka 5. strokovne konference o coachingu. Ravno ob omenjeni konferenci je izšla ta številka, zato se tudi vsebinsko navezuje na coaching in kako lahko coaching uporabimo tudi v podjetjih. Kot vsako leto, je tudi letos novembrska številka obogatena s prilogo Zdravo delo.
HRM_Revija_Oktober_2013_1.jpg
Del vsebine, predstavljene v tej številki, smo predstavili tudi na 13. konferenci Izobraževalni management – zato v tej številki nekoliko več razmišljanja o izobraževanju, merjenju učinkov izobraževanja, izmenjavi znanj med različnimi generacijami. Med drugim tudi, kako in kje vse lahko uporabimo analizo pisave (grafologijo) in kako lahko uspešno povežemo poslovne enote in okrepimo organizacijsko kulturo. Nadaljujemo s kolumno dr. Mira Cerarja, dodali pa smo še kolumno o voditeljstvu – tokrat razmišljanje Bojana Branka. Za vse, ki želite več, pa priporočamo, da čim prej vzamete v roke svoj izvod HRM revije.
HRM_Revija_September_2013_1.JPG
Septembrska številka revije HRM se v veliki meri posveča aktualnim delovno-pravnim zadevam, predstavlja nov model merjenja organizacijske vitalnosti organizacij ter predstavlja številne dobre HR-prakse. Dr. Miro Cerar pa je svoje misli o etiki, zaupanju in upanju zapisal v novi rubriki - Kolumna. Lep pozdrav do prihodnjič - naslednja številka že čez en mesec, 22. oktobra 2013.
HRM_Revija_Junij_2013_1.jpg
Predpoletni izid revije HRM ponuja zanimive članke in primere dobrih praks, nadvse zanimivi pa so tudi izsledki kar treh raziskav. Ena izmed njih vam bo razkrila, kaj pričakuje vodilni management od kadrovske funkcije. Ali je selekcija kadrov umetnost, veščina ali srečna roka pa vam razkrivamo v članku, ki ga je zapisala mag. Franka Bertoncelj. Ne prezrite tudi intervjujev in predstavitve zanimive knjige, ki vas bo premamila in jo boste že v prihajajočih poletnih dneh tudi prebrali.
HRM_Revija_April_2013_1.jpg
V številki revije pišemo o aktualnem sprejetem novem Zakonu o delovnih razmerijih (ZDR-1), ki je zažel veljati 12. 4. 2013. Prispevek obravnava oceno stanja in razloge za sprejem ZDR-1. Predstavljeni so poglavitni cilji pri prenovi delovne zakonodaje in bistvene spremembe v zvezi z zastavljenimi cilji.Predstavili smo tudi pri nas nekoliko manj znani pojem nasilje na delovnem mestu s strani tretjih oseb, ki pa lahko privede do neslutenih posledic za zaposlene in delodajalce. Zato je prav, da se o tem piše in govori. Kaj imata skupnega šport in posel? Veliko, predvsem pa lahko potegnemo veliko vzporednic med poslovno in športno dobro prakso. Za več dobrega branja pa vzemite v roke aprilsko številko revije HRM. Če še niste naročeni, ne…
HRM_Revija_Februar_2013_1.jpg
Vsebina te številke je namenjena trenutnim razmeram na trgu. Podjetja in organizacije se še vedno vsaka po svoje bojujejo z zahtevnimi razmerami in iščejo rešitve, kako se učinkovito spopasti z njimi. Predstavljamo tudi sprejeti novi Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, s katerim se skušata v izhodišču doseči dva osnovna cilja: zagotoviti dostojne pokojnine prihodnjim generacijam upokojencev in stabilizacijo odhodkov pokojninske blagajne. Naj vas bogata vsebina spremlja vse do naslednje številke, ki izide ob Slovenskem kadrovskem kongresu aprila meseca.
Naslovka_HRM_Revija_November_2012.jpg
Tekoča številka HRM revije nas je obiskala že 22. novembra 2012 in je izšla ob tradicionalni 4. Coaching konferenci.Pisali smo oziroma posvetili smo se:- energetskemu coachingu, - vlogi coahinga pri ustvarjanju produktivne organizacijske energije,- etičnemu kodeksu in vrednotam pri coachingu.Revijo bogati tudi posebna priloga Zdravo delo, v kateri so zbrani prispevki s področja zakonodaje in tudi primeri dobre prakse.Berite z nami, berite revijo HRM!
Naslovka_HRM_Revija_Oktober_2012.JPG
Tekoča številka HRM revije nas je obiskala že 4. oktobra 2012 in je izšla ob tradicionalni konferenci O ravnanju z ljudmi pri delu (HRM).Pisali smo: - o delovni zakonodaji in njeni prijaznosti tudi do mladih,- o sodobni karieri in pripradnosti poklicu,- o izgubljenem tihem znanju,- o moderiranem srečanju in njegovi dodani vrednosti,- o uporabnih tehnikah za vodenje skupinskih procesov.Berite z nami, berite revijo HRM!
Naslovka_HRM_Revija_September_2012.JPG
Tekoča številka HRM revije prinaša veliko bogatega gradiva in se nanaša predvsem na delovna razmerja.Pisali smo: - o spremembah na področju Zakona o urejanju trga in študentskega dela- o vplivu ZUJF na urejanje delovnih razmerij- o pojmu delovno razmerje- o začasnih pogodbah in minimalnih delovnih standardih.Berite z nami, berite revijo HRM!
Naslovka_HRM_Revija_Junij_2012_1.jpg
Junijska številka revije HRM vam prinaša veliko bogatega gradiva, tudi za počitniške dni.Pišemo o:• razvoju agilne kulture v organizacijah in vlogi kadrovske funkcije;• vlogi in kompetencah HRM-managerjev v kontekstu internacionalizacije;• deregulaciji poklicev na trgu dela - kje smo in kam gremo;• stresu na delovnem mestu managerk in managerjev;• pomenu (osebne) urejenosti v poslovnem okolju,• kako poznavanje sebe pripomore k boljšim odnosom z drugimi.Več o kadrovskem managerju leta, dobitniku priznanja Kadrovski up 2012 in prvem Slovenskem kadrovskem kongresu pa si lahko preberete v rubriki Odmevi!Berite z nami, berite revijo HRM!
Naslovka_HRM_Revija_10_4_April_2012_1.jpg
Tekoča številka HRM revije je še bogatejša in je izšla ob osrednjem slovenskem dogodku za kadrovske managerje, Slovenskem kadrovskem kongresu. Znanje, izkušnje in energijo smo združili s stanovskim združenjem, Slovensko kadrovsko zvezo, in s skupnimi močmi snovali enoten kadrovski dogodek. V tej številki boste brali o pomembni tematiki, kot so kadrovski izzivi, njihov pregled na globalni in evropski ravni ter v domačem merilu, in organizacijski energiji ter zavzetosti zaposlenih. Veliko prijetnih branj in poslovnih ter osebnih uspehov vam želimo.
HRM_Naslovka_Februar_2012_1.JPG
Z veseljem objavljamo, da je izšla letošnja prva številka revije HRM. V tej številki smo se predvsem posvetili temi Kadrovskega foruma javne uprave. Zanimalo nas je upravljanje organizacijske kulture, prezentizem in delo, fenomen lažnega mobinga, absentizem in še mnogo več, kar pa si lahko sami ogledate v februarski številki HRM revije. Tudi v tem letu vam želimo veliko prijetnega prebiranja HRM revije.
HRM_naslovak_44_November_2011.jpg
Obširna novembrska številka ponuja številna razmišljanja in primere dobrih praks s področja coachinga in izobraževanja zaposlenih. Plus posebna priloga: Zdravo delo. V njej razkrivamo pomen zagotavljanja zdrave prehrane za zaposlene, kakšne ovire in priložnosti nas čakajo po vrnitvi na delovno mesto po sindromu izgorelosti, kaj pomeni dobra psihofizična kondicija na delovnem mestu, kako se izogniti poškodbam v športu in rekreaciji, … Zbrane so torej raznolike vsebine, ki naj vas spremljajo do naslednjega izida nove številke. Ta pa bo februarja 2012. Srečno!
HRM_43_Oktober_2011.jpg
Jesenska izdaja revije HRM predstavlja, kako izvabiti iz zaposlenih najboljše, ali je možno voditi in delati s humorjem, kako sta povezana strateško komuniciranje in HRM, kako dosežemo svoj cilj in ohranimo odnose. Ne prezrite tudi kaj priporoča starodavna medicina za uravnoteženo, zdravo in zadovoljno življenje in ne nazadnje – objavljeni so rezultati nacionalne raziskave o organizacijski energiji ter primerjava z letom 2006. Vzemite revijo v roke in si privoščite zanimivo znanje – bodite informirani z novimi strategijami, trendi! Bodite korak pred konkurenco.
HRM_42_sptember_2011_1.jpg
Globalizacija, hiter tehnološki razvoj, v zadnjem času pa tudi gospodarska kriza terja od pravnih subjektov vedno večjo prožnost pri poslovanju. Podjetja se morajo prilagajati razmeram na trgu s prožno organizacijo dela, delovnega časa, s hitrim povečevanjem in zmanjševanjem zaposlenih. Odziv EU na te izzive je koncept prožne varnosti, ki med drugim zajema tudi prožnejšo ureditev delovnih razmerij (atipične pogodbe o zaposlitvi, prožne oblike delovnega časa, enostavnejše postopki odpuščanja delavcev in podobno) ob hkratnem zagotavljanju minimalne varnosti za delavce.To razmišljanje oz. ta dejstva so bila vodilo pri pisanju člankov, ki jih objavljamo v tej številki. Poleg aktualnih delovno-pravnih tematikah, pa objavljamo tudi nekaj odzivov…
Junij_2011.jpg
Ta številka je praznično obarvna, saj smo s Slovensko kadrovsko zvezo skupaj praznovali 30-letnico delovanja SKZ, katera je to obletnico počastila z dvodnevno Slovensko kadrovsko konferenco. V reviji boste med drugim prebrali o najresnejših pasteh na katere naletijo organizacije pri razvijanju in uveljavljanju kadrovske strategije; kakšna je vrednost HRM-ja v manjših in srednje velikih podjetjih; kako pomembna je inovativnost za zagotovitev trajne konkurenčne prednosti podjetja; kje se skrivajo potenciali za razvoj podjetja; …Predstavljena je tudi raziskava »Nezaželeno vedenje in absentizem: percepcija pri managerjih«. Pogovarjali smo se z Matjažem Mulejem o inovativnosti v slovenskih podjetjih in zapisali njegovo razmišljanje. V Odmevih pa…
Naslovka_HRM_Revija_9_40_april_2011_1.jpg
Že tradicionalno aprilska številka izide ob srečanju kadrovskih managarjev na Kadrovskih dnevih v Portorožu. Prispevki v tej reviji se dotikajo inovativnosti - kakšno vlogo zavzema pri tem HR-manager ter kako je z inovativnostjo in usvarjalnostjo v Sloveniji. Izvedeli boste, kaj je novega na področju delovnih razmerij, kdo nam "krade čas" in kako se učinkovito spoprijemati s stresom. Naši stalni zunanji sodelavci so svoja razmišljanja zapisali tudi v stalnih rubrikh; Coaching za osebni razvoj, Komuniciranje na delovnem mestu, Delovni kotiček v angleščini, Odmevi, ... Prijetno branje do naslednje, junijske številke vam želimo.
Naslovka_HRM_Revija_9_39_februar_2011_1.jpg
Javna uprava je v znamenju varčevalnih ukrepov, vsebina te številke revije HRM pa v znamenju iskanja priložnosti javne uprave v teh zahtevnih razmerah. Predstavljamo tudi najboljši HRM projekt v letu 2010 in poročilo s konference Izobraževalni management oz. predstavljamo poročilo o izboru priznanj TOP 10 Izobraževalni management 2010.
HRM_november2010.JPG
Vsebina novembrske številke revije HRM je osredotočena na izobraževanje v organizacijah, popestrena pa je tudi s posebno prilogo o zdravem delu. Pišemo o kazalcih merjenja uspešnosti izobraževanja v organizacijah, trendih sodobnega izobraževanja v javni upravi, učinkovitih vzvodih vodenja, poleg tega pa predstavljamo tudi primere dobre, inovativne izobraževalne prakse lanskoletnih dobitnikov priznanj TOP 10, organizacij, ki najbolj sistematično vlagajo v izobraževanje zaposlenih.Priloga Zdravo delo prinaša prispevke na temo promocije zdravja in ergonomije pri delu, spodbujanja zdrave prehrane ter dobre prakse s področja varnosti in zdravja pri delu. V rubriki Iz raziskav preberite o spreminjajoči se vlogi HRM-managerjev, medgeneracijskem…
HRM_oktober2010.JPG
Oktobrska revija HRM je izšla ob tradicionalni, 13. HRM konferenci 2010. Pišemo o upravljanju sprememb v času krize, vlogi ženskega vodenja, spreminjajoči se vlogi HRM-managerjev, strateškem HRM-ju. Poleg tega pa številka prinaša tudi zanimivo branje za osebnostni razvoj: o iskanju ravnotežja med poklicnim in zasebnim življenjem, o tem, kaj lahko sami storimo za bolj kakovostno življenje, o izboljšanju osebne učinkovitosti s tehniko Či gong.Pestra je tudi rubrika Iz raziskav: objavljamo izsledke iz raziskave o zaposljivosti diplomantov, o učinkih, ki jih podjetju prinašajo družini prijazni ukrepi in o vplivu osebnostnih lastnosti na kariero.
HRM_september_2010.JPG
Septembrska, tematska številka revije HRM "Urejanje delovnih razmerij v praksi" prinaša strokovne prispevke in prispevke iz najnovejše prakse urejanja delovnih razmerij. Glede na vse novosti na področju delovnih razmerij, ki so zaznamovale letošnjo jesen, je številka zelo aktualna in bo v koristno branje prav vsem, ki se ukvarjajo s tem področjem v praksi. Objavljamo tudi pogovor informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar o varovanju osebnih podatkov na trgu dela in predstavljamo knjižno novost Recite mobingu NE, Obvladovanje psihičnega in čustvenega nasilja.
HRM_junij2010.jpg
Junijsko številko revije smo v večjem delu posvetili coachingu, ki pridobiva težo in veljavo kot ena najučinkovitejših metod za učenje, razvoj in spreminjanje; dokaz za to je tudi, da se potrebe po coachingu vsako leto podvojijo. V reviji si lahko preberete tudi intervju s kadrovsko managerko 2010, gospo Marjetko Svetec Šooš in kaj je o svoji nagrajeni magistrstki nalogi (kadrovski up 2010) zapisala mag. Martina Šetina Čož.
HRM_april2010.jpg
Aprilska številka revije HRM je izšla ob 15. srečanju Kadrovski dnevi 2010. V uvodniku je dr. Brečko zapisala »ne to, kaj delajo vaši ključni kadri, ampak, kaj lahko delajo - to je pravo vprašanje«. O ključni kadrih oz. o prepoznavanju in zadrževanju ter planiranju nasledstev lahko več preberete v izsledkih raziskave na to temo. V reviji so predstavljeni izsledki še ene zanimive pilotske raziskave - feminizacija kadrovskega managementa v Sloveniji. V rubriki Strategije in trendi si lahko preberete kaj določajo pravila minimalne plače po novem Zakonu o minimalni plači, o novostih pri reševanju dopuščene revizije po noveli ZPP, katere spodbude Zavoda RS za zaposlovanje so na voljo za izboljšanje varnosti na trgu dela, strokovni izpiti v…
HRM_feb2010.JPG
Tudi letošnja prva (februarska) številka revije HRM daje poudarek javnem sektorju, saj je izšla ob bok tradicionalnemu VIII. kadrovskemu forumu javne uprave. Tudi javni sektor se sooča s kriznimi časi in išče, ne le finančne in številčne rezerve, temveč tudi priložnosti vplivati na počutje in učinkovitost zaposlenih – z ustreznim odnosom do sodelavcev, vodenjem in usmerjenjem dela, dobro organizacijo in delitvijo nalog, lastnim zgledom, … V reviji lahko preberete kako upravljanje človeških virov vpliva na usposabljanje in izpopolnjevanje v javnem sektorju, kakšen je pomen organizacijske kulture v javnem sektorju in kako pridobiti in zadržati ključne kadre v javnem sektorju. Vključene so tudi ostale redne rubrike; v rubriki »dobre prakse«…
HRM-Naslovka15_1.jpg
32. številka HRM revije prinaša aktualno branje z izobraževalnega managementa in sodobnega trga dela. V njej lahko preberete o: • odgovornosti zaposlenih do izobraževanja,• merjenju dodane vrednosti in učinkih izobraževanja,• kognitivnih treningih za inovativne poslovne rešitve,• spodbudah za razvoj človeških virov na državni ravni,• ogrodjih kompetenc, bolj ustreznim potrebam na trgu dela,• pričakovanjih prvih iskalcev zaposlitev od delodajalcev. V luči izobraževalnega managementa lahko preberet tudi intervju s predavateljico leta 2008, Mojco Žirovnik Bocelli, ki je spregovorila o njenem pogledu na izobraževanje in učinkovitost učnega procesa. V rubriki »iz dobre prakse« pa so predstavljeni primeri dobre prakse TOP ideje nagrajencev…
HRM_okt09.JPG
Spremembe so nenehna stalnica v globalni ekonomiji, zato moramo premagati strah pred spremembami. V najuspešnejših organizacijah 21. stoletja spremembe niso spodbujene in zapovedane od zgoraj navzdol, temveč nastajajo od spodaj navzgor. Pred nami je torej nova organizacijska kultura, ki jo moramo čim prej osvojiti. Nekaj receptov za osvojitev boste našli v oktobrski številki revije HRM.
HRM_sept09.jpg
Številka je posvečena urejanju delovnih razmerij v praksi. V njej poglobljeno pišemo, kako so se slovenske organizacije v praksi lotile številnih novih izzivov urejanja individualnih in kolektivnih delovnih razmerij, pred katerimi smo v času padca gospodarske rasti. Kako je torej slovenskim organizacijam v praksi uspelo ohraniti delovna mesta, kako so z dodatnim izobraževanjem ohranjala psihofizično aktivnost čakajočih na delo, kako so z notranjim razporejanjem zaposlenih optimizirala poslovanje, kako so s participacijo zaposlenih pri odločanju vplivala na motivacijo in delovno učinkovitost in kako so v praksi izvajala vladne ukrepe za premoščanje trenutnih gospodarskih razmer. Napovedujemo, kakšne spremembe lahko pričakujemo z…
Naslovka_HRM_Revija_7_28_junij.jpg
HRM_27_2009.jpg
Recesija je v tem času ena najbolj vročih tem. O njej se veliko piše, govori, razpravlja na seminarjih, konferencah… Kako motivirati zaposlene, kako komunicirati, vlagati v razvoj zaposlenih in zadržati ključne kadre v kriznih časih so vprašanja, na katera poskušamo dobiti odgovore. Nekaj odgovorov lahko najdete v 28. številki revije HRM. V njej pišemo o analizi kadrovskih potencialov, možnih ukrepih delodajalca ob potrebi po zmanjševanju števila zaposlenih, o delovnem času v kriznih časih, prehod iz negativen v pozitivno motivacijo zaposlenih … Predstavljamo tudi dobre prakse s področja inovativnosti. Vzemite v roke revijo in si podrobneje preberite vsebino!
HRM_27_2009.jpg
Naslovka_HRM_Revija_.jpg
Naslovka_okt_HRM_revija.PNG
Oktobrska številka revije HRM, ki vas je spremljala ob letos že 11. tradicionalni konferenci O ravnanju z ljudmi pri delu (HRM), je vsebinsko zelo pestra. Vzemite si čas za strokovno branje, saj pišemo o razvoju talentov, managementu kompetenc, »coaching«-u za vodje, načrtovanju kariere in kariernih sidrih, sistemskem mišljenju kot strateškem mišljenju pri iskanju rešitev in sodelovanju z okoljem, mreženju za doseganje boljših rezultatov pri delu, sindromu izgorelosti na delovnem mestu in še o mnogih zanimivih temah s področja ravnanja z ljudmi pri delu. Ne spreglejte tudi prispevka iz prakse o zunanjem izvajanju kadrovske funkcije, ki je letos prejel nagrado kadrovski up 2008. Predstavljamo vam tudi izsledke iz dveh zanimivih raziskav o…
HRM_22.JPG
Septembrska številka revije HRM je posvečena urejanju delovnih razmerij v praksi. V njej pišemo o razvoju in prihodnosti delovnih razmerij. Kako ohranjati človekovo dostojanstvo na delovnem mestu, kakšna je ureditev fleksibilnih oblik dela v praksi, ki jih določa zakon, kakšna je najnovejša sodna praksa in spremembe pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi in katere so novosti ZJU v delu, ki ureja delovna razmerja javnih uslužbencev, so prispevki, ki jih boste lahko prebrali v tematski številki, ki bo izšla konec avgusta, s poglobljenimi spoznanji iz prakse, ki jih na področju urejanja delovnih razmerij in socialne varnosti še kako potrebujemo. Predstavljamo vam tudi izsledke iz raziskave o starostnem managementu (Age management): iz prve roke si…
HRM_22.JPG
Junijska, tematska številka je posvečena vodenju. V njej pišemo o izzivih, ki jih prinaša vodenje zaposlenih in o dobrih praksah na tem področju – kako se s tem »spopadajo« naši vodilni managerji. Preberete lahko tudi prispevek o drugačnem managerskem izzivu, »biti mama ali managerka«. Za vas smo pripravili  tudi zanimivo branje o ključnih zaostankih slovenskih organizacij na kadrovskem področju v primerjavi z multinacionalkami in izsledke iz raziskave o medgeneracijskem komuniciranju, v kateri smo iskali učinkovite modele medgeneracijskega komuniciranja. Seveda pa boste lahko brali tudi o letošnjem posvetu Dnevi kadrovskih delavcev 2008, o Kadrovskem managerju 2008 in dobitniku naziva Kadrovski ur 2008!Prijazno vabljeni k branju!
HRM_22.JPG
Aprilska številka bo izšla ob tradicionalnem posvetu Dnevi kadrovskih delavcev 2008 od 16. do 18. aprila 2008 v Portorožu. V aktualnih prispevkih vas med drugim seznanjamo z najpomembnejšimi novostmi in spremembami novele Zakona o delovnih razmerjih, z odnosom zaposlenih do starosti in varčevanja za starost, s tem, kako se spopasti z organizacijsko kulturo pri združitvi in prevzemih podjetij, kako pristopiti k mreženju in s tem, kakšne prednosti prinaša osebnostna analiza D.I.S.C.V rubriki Iz raziskav bomo predstavili še vroče izsledke iz raziskave o inovativnosti in nagrajevanju v delovnem razmerju, napovedujemo pa tudi zanimiv pogovor z ljubljanskim županom Zoranom Jankovičem o njegovih izkušnjah vodenja v zasebnem in javnem sektorju.
HRM_nasloka21.JPG
V februarski številki se posvečamo aktualnim kadrovskim vsebinam s področja javne uprave. Predstavljamo novi plačni sistem in kolektivno pogodbo v javnem sektorju, primere dobre prakse s področja inovativnosti v javni upravi, poleg tega pa tudi druge izbrane prispevke s VI. kadrovskega foruma javne uprave 2008, ki bo 14. februarja 2008 v Ljubljani. Podrobneje predstavljamo tudi letošnja drugouvrščena nagrajena HRM-projekta in nagrajene projekte razpisa TOP 10 Izobraževalni management  2007. Izvedeli boste, kateri predavatelji so se uvrstili na lestvico Top predavateljev leta 2007 in kdo je predavatelj leta 2007.
Naslovka_st_20.jpg
20. številka revije HRM je izšla ob 7. konferenci Izobraževalni management 2007, ki je bila 20. novembra 2007 na Bledu. Revija je poučno in strokovno branje za vse, ki vas zanimajo management izobraževanja ter s tem povezani novi trendi in dobra praksa, ki jih lahko prenesete tudi v svoje okolje. V revijo so med drugimi vključene teme: priprava osebnega izobraževalnega načrta na podlagi rednega letnega razgovora, priprava izobraževalnega proračuna podjetja in priprava kataloga izobraževanja, sklepanje in spreminjanje pogodb o izobraževanju, stroškovna analiza izobraževalnega procesa … V 20. številki revije HRM je tudi nekaj prispevkov s področja trga dela in novih zaposlitvenih možnosti.Podrobneje predstavljamo tudi, kaj se je dogajalo na…
HRM_19.stevilka.JPG
19. številka revije HRM je izšla ob okrogli obletnici tradicionalne jesenske konference O ravnanju z ljudmi pri delu (HRM), ki je bila 4. in 5. oktobra 2007 v Novi Gorici. V tokratni številki smo se dotaknili vedno aktualnih etičnih dilem, načel poslovne etike in etičnih kodeksov, sodobnega kreiranja kompetenc in njihove večnamenske uporabe v praksi, dobili pa boste tudi praktične napotke o tem, kako opraviti kratek selekcijski razgovor.Odpirali smo dilemo, kdaj reševati konflikte in kdaj uporabiti »coaching« ter vam odkrivali zanimivo področje medgeneracijskega komuniciranja.V rubriki Iz raziskav pa več iz raziskave o ugledu in moči blagovne znamke delodajalcev v Sloveniji ter o prednostih, ki jih ima ugledni delodajalec pri pridobivanju…
HRM_18.stevilka.JPG
V posebni, septembrski tematski številki revije HRM Urejanje delovnih razmerij v praksi, se posvečamo individualnim in kolektivnim delovnim razmerjem v praksi. Predstavljamo vam najpomembnejše zakonske novosti pri urejanju delovnih razmerij, med njimi:• novelo zakona o delovnih razmerjih,• novosti na področju zaposlovanja,• zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih,• predvidene novosti na področju zdravstvenega varstva,• kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje v podjetju.Pišemo pa tudi o individualnih in kolektivnih razmerjih v praksi, med drugim o:• sklenitvi pogodbe o zaposlitvi,• prenehanju pogodbe o zaposlitvi v javnem in zasebnem sektorju,• reševanju delovnih sporov v praksi,• zakonu o kolektivnih pogodbah.
Naslovka_HRM_Revija_5_17_junij_2007.jpg
Nova tematska številka revije HRM - HRM za top management!V juniju je izšla 17. številka revije HRM, ki je namenjena top managementu. Je prva izmed dveh novih tematskih številk, HRM za top management. Ob izzidu nove tematske številke smo pripravili tudi interaktiven posvet HRM za top management. Pišemo o temah, ki vodilnim managerjem ponujajo znanje o ravnanju z ljudmi pri delu. Med drugim tudi o značilnostih  uspešne HRM-strategije, kaj bodo morale narediti uprave slovenskih podjetij, da jim bo uspel kvantni skok, o navdušujočem vodenju, o operativnem vodenju zaposlenih, vlogi vodstva pri spodbujanju inovativnosti zaposlenih. V reviji poleg naštetih člankov najdete tudi resnične zgodbe o vodenju ter pogovor s kadrovskim managerjem 2007,…
Naslovka_HRM_Revija_5_16_april_2007_1.JPG
Aprilska HRM revija je posvečena tradicionalnim, že 12. Dnevom kadrovskih delavcev, ki so potekali od 18. do 20. aprila 2007 v Portorožu. Predsem velja izpostaviti prispevek tuje gostje posveta, dr. Heike Bruch z univerze v St. Gallenu o merjenju in upravljanju organizacijske energije, več o organizacijski energiji v slovenskih organizacijah pa boste izvedeli tudi v prispevku iz raziskave Energetski naboj vašega podjetja. Tudi čustva zaposlenih so dragocen kapital in konkurenčna prednost organizacije, zato pišemo tudi o upravljanju energije čustev. Seznanite se tudi z bolj in manj učinkovitimi metodami ocenjevanja delovne uspešnosti. Z delovno-pravnega področja predstavljamo pomembne novosti in sicer več o spremembah in dopolnitvah ZDR in…
HRM_Naslovka15.jpg
15. številka revije HRM je posvečena kadrovskim vprašanjem v javni upravi, izšla pa je ob 5. obletnici strokovnega srečanja Kadrovski forum javne uprave.V njej si lahko preberete nekaj zaniminih prispevkov o aktualnih novostih v uslužbenskem sistemu javne uprave, odličnosti strateškega ravnanja z ljudmi pri delu in v zvezi s tem povezljivosti izkušenj zasebnega in javnega sektorja in o pomenu blagovne znamke organizacije kot delodajalca. Še posebej smo se posvetili mobingu oziroma psihičnem nasilju na delovnem mestu in zaščiti pred njim.V rubriki Za vas povedali vam predstavljamo pogovor z managerjem leta 2006, dr. Borom Rozmanom in z dr. Gozdano Miglič, ki pojasnjuje, kako poteka izobraževanje v javni upravi na Upravni akademiji.Več o…
HRM_Naslovka14.jpg
14. številka Revije HRM je namenjena 6. konferenci Izobraževalni management. V njej lahko preberete številne aktualne prispevke, med drugim pa vse o letošnjih HRM-projektih in zmagovalnem projektu z naslovom "Vrednote Vzajemne".
HRM_Naslovka13.jpg
13. številka revije HRM je namenjena 9. konferenci HRM, ki je bila 5. in 6. oktobra 2006 v Rogaški Slatini. V njej med drugim lahko preberete aktualne prispevke o uveljavljanju kadrovske funkcije kot blagovne znamke, o razvoju osebne vizije zaposlenih, o socialnem kapitalu v slovenskih organizacijah in še o mnogih drugih zanimivih temah.
HRM_Naslovka12.jpg
Aprilska številka je namenjena 10. tradicionalnemu posvetu Dnevi kadrovskih delavcev. Preberete si lahko o razvoju socialnega kapitala v podjetju, kadrovskem marketingu, e- kadrovskih strategijah, fleksibilnih delovnih razmerjih in kariernemu razvoju zaposlenih.
HRM_Naslovka11.jpg
Februarska številka je tako kot že do sedaj, namenjena posvetu Kadrovski forum javne uprave. V njej vas čakajo aktualni članki s področja kadrovskega managerja v javni upravi, kadrovskih vidikih merjenja učinkovitosti in uspešnosti javne uprave po medolu PIPA, o vrednotenju jezikovnega znanja po evropski jezikovni lestvici.
HRM_Naslovka10.jpg
10. novembrska številka revije je namenjena konferenci Izobraževalni management. V njej si lahko preberete številne zanimive vsebine, med drugim tudi o predlogu novih znanstvenih in strokovnih nazivih, o bolonjskih študijskih programih, kako pripraviti kadre za delo v tujini, o akcijskem učenju in še o mnogo drugem.
HRM_Naslovka9.jpg
Ta številka je namenjena 8. konferenci O ravnanju z ljudmi pri delu - HRM 2005. V njej so predstavljene zanimive teme, med drugim o etičnih vprašanjih na področju ravnanja z ljudmi pri delu in o ekonomskem lobiranju za zaposlitev, o medkulturnem komuniciranju in upravljanju kulturnih raznolikosti zaposlenih,.
HRM_Naslovka8.jpg
8. številka revije HRM je posvečena že 9. tradiconalnemu posvetu Dnevi kadrovskih delavcev 2005. V tej številki si lahko preberete kako povezati strategije z ljudmi, kako spodbuditi sodelace in jim pomagati, da se motivirajo sami, o pomenu supervizije za posameznika in timu kot orodju za preprečevanje izgorevanja na delovnem mestu.
HRM-Naslovka7_1.jpg
Ta številka je namenjena 3. letnem posvetu Kadrovski forum javne uprave.V njej so objavljeni aktualni prispevki s področja kadrovskega managementa v javni upravi, med drugim o pravnih in ekonomskih vprašanjih socialnega dialoga v javnem sektorju ter o projektu zmanjševanja absentizma v javni upravi.
HRM_Naslovka6.jpg
6. številka HRM Revije je tematsko namenjena 4. tradicionalni konferenci Izobraževalni management. V njej pišemo o evropskih strukturnih skladih za spodbujeanje izobraževanja in pridobitvi denarja iz samih skladov, o modelih evalvacije e-učenja v podjetjih, o profilu izobraževalnega managerja in še mnogo več.
HRM_Naslovka5.jpg
Ta številka je tematsko namenjena 7. konferenci O ravnanju z ljudmi pri delu - HRM 2004. Preberete si lahko o naslednjih aktualnih prispevkih: Ali bodo kadrovski strokovnjaki več odločali, če bodo pripravili strategijo upravljanja talentov, Povezovanje strategije HRM s poslovno strategijo podjetja, Znamka je vodilo in motivator za zaposlene, Ocenjevanje delovne uspešnosti v slovenskih podjetjih in še mnogo več.
HRM_Naslovka4.jpg
Revija je tematsko namenjena 8. tradicionalnemu srečanju Dnevi kadrovskih delavcev 2004. V tej številki so predstavljeni izsledki raziskave Razvitost kadrovske funkcije v Sloveniji, poleg tega, pa tudi veliko o novostih na kadrovskem področju tik pred vstopom v EU.
HRM_Naslovka3.jpg
3. številka revije je namenjena konferenci Kadrovski forum javne uprave. Preberete si lahko številne aktualne prispevke med drugim tudi: Ali naj znanje kupujemo ali ustvarjamo, Kultura timskega dela v slovenskih podjetjih, Od kadrovskega upravljanja do ravnanja z ljudmi pri delu v javni upravi.
HRM_Naslovka2.jpg
2. številka revije HRM je namenjena konferenci Izobraževalni management. V njej lahko preberete zanimive prispevke, med drugim tudi: Upravljanje talentov, Vloga upravljanja znanja v organizacijah prihodnosti, Pravnih okvirih za zaščito znanja in tudi o poteh do nacionalne kvalifikacije.  
HRM_Naslovka1.jpg
Prva številka strokovne revije za ravnanje z ljudmi pri delu. Revija je namenjena vsem, ki se ukvarjajo s kadrovsko dejavnostjo, bodisi raziskovalno, bodisi strokovno. Prva številka revije je tematsko namenjena 6. konferenci HRM 2003 - Konferenci o ravnanju z ljudmi pri delu.

REVIJA HR&M

JE NEPOGREŠLJIVA SOPOTNICA ...

... voditeljev, HRM managerjev in vseh strokovnjakov, ki se ukvarjajo s področjem vodenja, razvoja ljudi.
Priporočamo jo tudi managerjem, ki vršijo svoje kadrovsko poslanstvo in jim ni vseeno, kako voditi zaposlene.


K branju so vabljeni tudi vsi drugi, ki želijo z odličnim vodenjem in ravnanjem z ljudmi pri delu dosegati
nadpovprečne rezultate.